froniknieuws.html.html


van 18 december 2015


KERSTBORREL

Het zijn alweer de laatste dagen van het jaar. In de buurt en op de boerderij zien we veel lichtjes in deze donkere dagen. Er is in dit jaar veel gebeurd op de boerderij zoals u heeft kunnen volgen in onze nieuwsflitsen, in de krant gelezen of doordat u de boerderij bezocht heeft. Graag sluiten we het jaar samen af op de inmiddels beroemde Fronik kerstborrel op 24 december 2015 vanaf 17 uur.

Er is muziek van Popkoor Leut en Deudelijk en Dweilorkest De Zeurore, een drankje, een hapje en veel meer.
Net als elk jaar hopen we op uw aanwezigheid en gulle giften voor de dieren.

Voortgang exploitatieplan Fronik Buurtboerderij

Wij hopen in dezer dagen meer te weten over het standpunt van de gemeente zodat we in het nieuwe jaar samen met u kunnen gaan bouwen aan de toekomst van de boerderij. De aandacht die er de afgelopen tijd is geweest voor de boerderij, de berichten in de kranten en de positieve reacties geven ons de overtuiging dat de toekomst breed leeft in de Zaanstreek. Ook zijn we weer verder in gesprek met de gemeente hierover. Zodra we meer nieuws hebben dan hoort u het!

In november hebben we met de Koninklijke Nederlandsche Heide Maatschappij een overeenkomst getekend waarin afgesproken is dat de KNHM de Fronik Buurtboerderij in raad en daad bijstaat bij het verder ontwikkelen van een mooie toekomst! Dit heeft in verschillende kranten gestaan: o.a.Dichtbij.nl .De Zaankanter(zie in de kranten)
De foto’s daarvoor zijn gemaakt door Edith van Leeuwen, een professionele fotograaf en betrokken buurtbewoonster.

Terugblik op deze herfst

16 december 2015 was de follow up bijeenkomst van MAAK-Zaanstad in het ROC. Aan de hand van de ingeblikte dromen over de toekomst van Zaanstad en dus ook die van onze buurtvisie en de boerderij. De droom van een toekomst voor de Fronik buurtboerderij is daar ook uitgesproken. Daarbij blijven we ook kijken naar waar onze droom en die van anderen mogelijk samenkomen. Filmpjes terugkijken kan op:

 • maak.zaanstad

  9 december 2015 nodigde Zahra haar hele schoolklas uit op de boerderij voor haar spreekbeurt. Een groot succes! Mooie vragen uit de klas en Zahra; super gedaan!

  November 2015: naast de Prinsen die elke maandag en dinsdag ons komen helpen op de boerderij hebben ook 2 jongens, 16 jaar, ons tijdens hun maatschappelijke stage geholpen. Dank daarvoor!

  Eind november werd duidelijk dat de vrijwilligersgroep van de Fronik Buurtboerderij en Linda Bloem helaas niet de prijs van vrijwilliger van het jaar hebben gewonnen. Wel werd Linda voor de ChristenUnie de Vrijwilliger van de maand november en kreeg van zij van hun een lekker cadeau als blijk van waardering!

 • zaanstad.christenunie.nl

  Komende tijd staan er weer verschillende activiteiten op de agenda. Mocht u het zelf ook leuk vinden om wat voor- en met elkaar te organiseren, laat het ons gerust weten. Tipje van wat nog komen gaat is de presentatie van het nieuwe logo van de Fronik Buurtboerderij, gemaakt door een betrokken buurtbewoner en de presentatie van een spannend kinderboek dat zich op de Fronik buurtboerderij afspeelt...

  Op de hoogte blijven? Volg ons ook op facebook…( dat werkte even niet, maar nu weer wel ) We zoeken mensen die en Roel en ons kunnen helpen met het verder uitwerken en beheren van onze facebook pagina en vooral ook de website. Geďnteresseerd? Laat het ons weten.
  secretaris@fronikboerderij.nl

  Graag tot op de kerstborrel en alvast hele mooie dagen toegewenst!

  Kent u iemand die ook graag deze nieuwsflits wil ontvangen, stuur dan een mailtje naar
  secretaris@fronikboerderij.nl

  Tenslotte wensen wij u allen het beste voor 2016

  Stichting Fronik Buurtboerderij
  Linda Bloem
  Edwin Herzberg
  Mechel Mangelmans
  Jerome den Enting

 • terug naar Fronik nieuws flits .