froniknieuws.html


van 10 oktober 2016


Toekomst Fronik boerderij

Dinsdagavond 11 oktober presenteren wij, het bestuur van de Stichting Fronik Buurtboerderij, het toekomstplan “Fronik boerderij; Parel van Zorg en Ontmoeting”, aan de gemeenteraad en het college van burgemeester & wethouders. Dit gebeurt tijdens een ‘praat met de raad’-rondetafelgesprek, dat deze keer geheel in het teken staat van het vernieuwde plan tot duurzaam behoud van de Fronik boerderij voor de buurt én voor Zaanstad. Vanaf februari 2015 zijn wij actief bezig met het ontwikkelen van toekomstmogelijkheden voor de boerderij. Hierbij werden wij gesteund door verschillende deskundige organisaties. Het toekomstplan “Fronik boerderij; Parel van Zorg en Ontmoeting”, is de uitkomst van een lang en zorgvuldig ontwikkelingstraject. Bij het maken van het plan is rekening gehouden met de functie van de boerderij, de wensen van actieve en betrokken buurtbewoners, de verwachtingen van het college van burgemeester & wethouders, en vooral ook met de sociale en maatschappelijke kansen die er op deze unieke plek zijn voor Zaanstad. Wij zien uit naar de reacties in het ‘praat met de raad’-rondetafelgesprek en zullen zo spoedig mogelijk bericht sturen over de ontwikkelingen.

Terugblik
• Ook onze wintervoorraad stro is nu binnen. Met dank aan buurman Ton Zwikker.
• De welkomstborrel voor nieuwe buurtbewoners op 11 september was een groot succes. Nieuwe en ‘oude’ buurtbewoners konden met elkaar en de Fronik boerderij kennismaken. Er waren zo’n 60 bezoekers.
• Inmiddels zijn er al 8 bezoeken geweest van groepen van diverse afdelingen van ouderenzorgcentrum Pennemes. De ouderen hebben genoten van hun bezoek.
In oktober komen er 2 groepen van ouderenzorgcentrum Evean Nieuw Groenland op visite.
• Op Burendag, 25 september, was de Fronik boerderij met een kraampje aanwezig op het Parera-terrein.

Agenda
• 20 oktober van 14.00 tot 16.00 uur: kinderworkshop ‘egel maken van een pocketboek’. De workshop is incl. limonade en wordt gegeven door Marion en Ingrid. Kosten €3,- Opgeven bij mailto: roelkreeft@upcmail.nl
• 26 oktober: klusdag in samenwerking met een klusteam van De Nederlandsche Bank. De noordzijde van de erfafscheiding wordt vernieuwd.
• Kanoverhuur: bij goed weer blijven de kano’s beschikbaar tot het einde van de herfstvakantie.

Oproep: Wij zijn op zoek naar bestuursleden. Voor meer informatie:
klik hier Vacaturebestuur

Kent u iemand die deze nieuwsbrief ook graag zou willen ontvangen? Stuur een mailtje naar: secretaris@fronikboerderij.nl

Met vriendelijke groet,
Stichting Fronik Buurtboerderij
Linda Bloem, Edwin Herzberg, Mechel Mangelmans, Jerome den Enting

  • terug naar Fronik nieuws flits .