Onze Hooiberg wordt vernieuwd

De kap van de Hooiberg is aan vervanging toe. Het dak is niet meer waterdicht en sommige balken zijn daardoor vochtig geworden. Er is dus veel te doen. We beginnen op zaterdag 19 oktober 2024 met “operatie dak er af” en verwijderen de golfplaten van het dak en demonteren het rotte hout. Veel dank nu al aan de vrijwilligers die ons helpen met hun daadkracht! Helaas is het niet mogelijk om tijdens de werkzaamheden op het terrein te spelen, omdat we niet willen dat iemand zich blesseert aan de onderdelen. We vragen jullie begrip hier voor.

Het plan is om de week daarna de hooiberg uit te mesten. Dit komt omdat er zich veel mest heeft opgehoopt toen het als tijdelijke schuilplaats voor onze dieren tijdens de bouwfase voor de stallen diende. De mest moet tijdelijk worden opgeslagen op het terrein. Gedurende deze tijd wordt het speelgoed van de kinderen elders opgeslagen en ziet ons terrein er een beetje rommelig uit. Maar dit zal snel weer voorbij zijn.

Vervolgens willen we de houten structuur weer opnieuw vorm geven. Daarna kunnen we er weer een dak op zetten. Op deze manier hebben we een overdekte buitenruimte die we voor allerlei activiteiten kunnen gebruiken en niet bijvoorbeeld steeds een tent hoeven op te zetten als het weer even niet mee zit.

Wie weet komt er later nog een uitbreidingsfase voor de Hooiberg, afhankelijk natuurlijk van de financiële middelen die we tot onze beschikking hebben. Iedereen die ons wil steunen kan bijvoorbeeld naar de cadeautjesmarkt op 24 november komen en middels aankopen daar, financieel bijdragen aan de vernieuwing van de Hooiberg.